Inrichting (binnen- en buitenruimte)

Dromelot is met rustige, zachte kleuren ingericht.

Kleuren en geluid hebben grote invloed op kinderen. Veel en/of felle kleuren kunnen de energie zowel bij kinderen als volwassenen te veel aanwakkeren. Dit kan zich uiten in veel onrust op de groep. Kinderen hebben van nature genoeg energie.

 

Er is geen audio/video apparatuur aanwezig. Er wordt veel gezongen waarbij gebarenliedjes een belangrijk onderdeel vormen.

 

Elke groep heeft een eigen groepsruimte bestaande uit een begane grond en een entresol. Er zijn twee slaapkamertjes per groep. De twee slaapkamers bieden de mogelijkheid om kinderen in hun eigen ritme te laten slapen.

 

De verdeling van de ruimte biedt de mogelijkheid om de groep te splitsen. Beneden (met vloerverwarming) voor de jongere kinderen en boven voor de oudere kinderen. Op de entresol kan er worden geknutseld (stromend water aanwezig) en ligt er speelgoed voor de oudere kinderen (b.v. trein, verkleedkleren, grote kralen). Op elke groep is een glijbaan aanwezig,  een hoge box en een in hoogte verstelbare aankleedtafel.

 

De groepsruimte biedt toegang tot de buitenruimte met zandbak. Deze tuin wordt gedeeld door twee groepen die samen een zogeheten cluster vormen.

Naar buiten gaan heeft op Dromelot prioriteit.

 

Tussen de geclusterde groepsruimten is er een gedeelde keuken.