top of page

Inrichting en cluster

Inrichting

Dromelot is ingericht met rustige, zachte kleuren. Kleuren en geluid hebben een grote invloed op kinderen. Te veel of felle kleuren kunnen zowel bij kinderen als volwassenen overmatige energie opwekken, wat tot onrust in de groep kan leiden. Kinderen hebben van nature al genoeg energie.

Er is geen audio en video apparatuur aanwezig. Er wordt veel gezongen, waarbij gebarenliedjes een belangrijk onderdeel vormen.

Elke groep heeft een eigen groepsruimte bestaande uit een begane grond en een entresol. Er zijn twee slaapkamertjes per groep, zodat kinderen in hun eigen ritme kunnen slapen.

 

 

binnenruimte_raam.jpg

De ruimte is verdeeld om de groep te kunnen splitsen: een benedenverdieping die voorzien is van vloerverwarming voor de jongere kinderen en een bovenverdieping voor de oudere kinderen. Op elke groep is er een glijbaan, hoge box en in hoogte verstelbare aankleedtafel aanwezig.

 

De groepsruimte geeft toegang tot de buitenruimte met zandbak. Deze tuin wordt gedeeld door twee groepen die samen een cluster vormen.

PL buiten.jpg

Cluster

Een aantal voordelen van het hebben van een cluster pedagogisch medewerker zijn:

  • Een toename van 2,5 fte('s) per dag per groep in plaats van 2 fte('s). Op vier of vijf dagen per week zijn er zeven vaste beroepskrachten in dienst per cluster.

  • Vertrouwd gezicht voor kinderen, ouders en collega's tijdens ziekte en vakantie.

  • Regelmatige extra ondersteuning op het cluster voor activiteiten met kinderen ouder dan 3 jaar, voorbereidende taken voor verjaardagen, afscheidsboeken en seizoensvieringen, evenals het bijhouden van de overdrachtschriftjes.

Wij streven ernaar dat er per cluster een extra pedagogisch medewerker is, wat betekent dat er in het hele pand drie extra pedagogisch medewerkers aanwezig zijn.

 

Dankzij deze structuur is de behoefte aan invalkrachten bij ziekte of afwezigheid van een pedagogisch medewerker aanzienlijk verminderd. Dit heeft verschillende voordelen voor de kinderen en draagt bij aan de verlichting van de werkdruk voor de pedagogisch medewerkers.

 

P1200398.JPG
Olga voorleestheater_edited_edited_edite
bottom of page