top of page

Visie en duurzaamheid

Onze visie

Dromelot is meer dan zomaar een kinderdagverblijf. Binnen onze visie spelen elementen uit de antroposofie een belangrijke rol. Dit zie je terug in de onderstaande elementen:

🌱 Biologische voeding
De maaltijden zijn biologisch, vegetarisch en zonder toegevoegde suikers.

🍂 Seizoensgebonden aandacht
Met de wisseling van de seizoenen passen we de seizoenstafel aan, zingen liedjes passend bij het betreffende seizoen en voor de oudere kinderen zijn er tafelspellen.

🌟 Rituelen
Bij onze dagelijkse activiteiten en bij speciale vieringen spelen rituelen een grote rol.

🌈 Inrichting van de groepen
Onze groepsruimten zijn doordacht ingericht met zorgvuldige kleur- en materiaalkeuzes, daarnaast vermijden we gebruik van elektronica.

🌿 Individuele ontwikkeling
Ieder kind mag binnen de groep in zijn eigen tempo en ritme ontwikkelen.

Naast deze antroposofische principes hebben we in 2011 de visie en werkwijze van Emmi Pikler toegevoegd. Haar filosofie benadrukt het respect voor de autonomie en de eigen wil van elk kind. We besteden veel aandacht aan de twee belangrijkste uitgangspunten: aandachtige verzorging en de zelfstandige bewegingsontwikkeling.

 

Bij Dromelot zijn de ‘drie R-en’, Reinheid, Rust en Regelmaat duidelijk aanwezig. Het is een van onze prioriteiten om de kinderen gedurende de dag structuur en rust te bieden.

Duurzaamheid

Sinds de oprichting van Dromelot in 1993 staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze inzet voor het milieu weerspiegelt zich in diverse aspecten van ons kinderdagverblijf.

 

Bij Dromelot besteden we aandacht aan een duurzame benadering. We gebruiken biologisch afbreekbare luiers, wat bijdraagt aan een schonere wereld. Onze keuze voor biologische voeding is tweeledig: ten eerste, om in te spelen op de groeiende gevoeligheid van kinderen voor kunstmatige toevoegingen in voeding en ten tweede, om het milieu en de natuur te ontzien. Onze maaltijden in de groepen zijn biologisch, vrij van toegevoegde suikers en vegetarisch. Bovendien hebben we kleine moestuinen op onze buitenspeelterreinen en een grotere moestuin naast ons pand.

We halen ons biologische brood bij Iambe, onderdeel van de antroposofische Raphaëlstichting, een stichting die zorg verleent aan mensen met een beperking. Deze keuze sluit naadloos aan bij onze visie, waarin we kleinschalige, sociale werkplekken en duurzaamheid de voorkeur geven. Daarnaast maken we gebruik van zoveel mogelijk biologische schoonmaakmiddelen en bieden we speelgoed aan dat hoofdzakelijk bestaat uit natuurlijke materialen, zoals wollen poppen en houten speelgoed. Dit is niet alleen duurzaam, maar draagt ook bij aan het welzijn van de kinderen.

 

Wat betreft onze financiën, bankiert Dromelot bij de Triodos Bank, een bank waar duurzaamheid voorop staat. Deze keuze weerspiegelt ons streven naar een duurzamere toekomst.

Koeienweide 1.jpg
bottom of page